1- هدف :
1/1- ايجاد محيط مناسب و فرصت براي مشاركت فكري كاركنان در بهبود امورات سازمان به صورت داوطلبانه و برخوردار كردن آنان از ثمرات مادی و معنوی مشارکت
2- محدوده اعتبار:
2/1- این رویه جهت پرسنل ………………………….. کاربرد دارد.
3- تعاریف و مفاهیم:
3/1- اتلاف: هر عمل یا فعالیتی (Action) که برای انجام آن تلاش (Effect) صورت گیرد و زمان (Time) و هزینه (Cost) صرف شود ولی ارزش (Value) ایجاد نکند.
3/2- کایزن : از دو کلمه ژاپنی KAI(Change) و ZEN(Better) به معنای بهبود بخشیدن (Make it better) تشکیل شده است و هدف آن اعمال تغییرات جزئی ولی مداوم بر مبنای فلسفه بهبود مستمر می باشد.
3/3- پیشنهاد: ارائه هرگونه ایده یا راه حل اجرایی جهت حذف یا کاهش یک اتلاف، ایجاد یک وضعیت جدید و یا بهبود وضعیت موجود از طریق تکمیل فرم ارائه پیشنهاد می باشد.
3/4- پیشنهاد برتر: پیشنهادی که بهبود چشمگیر در مقوله هایی چون هزینه، سودآوری، ارگونومی، ایمنی، کیفیت و … برای سازمان داشته باشد و پاداش ویژه به پیشنهاددهنده/ پیشنهاد دهندگان آن پرداخت گردد.
3/5- پیشنهاد دهنده: هر یک از کارکنان شرکت را شامل می شود.
3/6- ایستگاه پیشنهاد: مکانی است جهت دریافت و ارائه پاسخ نهایی پیشنهاد و یا به عبارتی مکانی جهت ارتباط متقابل پیشنهاددهندگان با فرآیند نظام پیشنهادها.
3/7- بررسی پیشنهاد: منظور اخذ نظر کارشناسی، فنی، تخصصی و حرفه ای پس از دریافت پیشنهاد به منظور تصمیم گیری درخصوص رد یا قبول پیشنهاد می باشد که به دو صورت پیشنهاد معمولی و ویژه می باشد. بررسی پیشنهادهای معمولی در20 تا25 روز صورت می گیرد،
3/8- پاداش پیشنهاد: پاداش نقدی پس از پذیرفته شدن پیشنهاد به پیشنهاد دهنده/ پیشنهاددهندگان و مجری پیشنهاد تعلق گرفته و براساس معیارهای ارزیابی پیش بینی شده در این دستورالعمل پس از نهایی شدن اجرای پیشنهاد به پیشنهاد دهنده/ پیشنهاددهندگان و مجری پرداخت می گردد.
3/9- ارزیابی و ممیزی پیشنهادهای اجراشده: منظور از ارزیابی بررسی مستمر عملکرد پیشنهادها و کمیته های واحدها می باشد،
3/10- پاداش ویژه: پاداشی است که به پیشنهادهایی تعلق می گیرد که پس از تعیین میزان دقیق صرفه جویی مالی، کاهش هزینه و یا برآورد ارزش تائید شده حاصل از پیشنهاد خاص به پیشنهاد دهنده/ پیشنهاددهندگان تعلق می گیرد.
3/11- مجریان پیشنهاد: اشخاص یا واحدهایی که مسئولیت اجرای پیشنهادهای پذیرفته شده را به عهده دارند.
3/12- کمیته کارشناسی: هر یک از نمایندگان تخصصی واحدهای سازمانی شرکت می باشند که پیشنهادات جهت اخذ نظر کارشناسی به آنها ارجاع می گردد.
3/13- کارشناس بررسی کننده: فرد و یا افرادی که مسئولیت بررسی کارشناسی پیشنهاد از نظر فنی، تخصصی و حرفه ای را به عهده دارند.
3/14- فرم الکترونیکی ارائه پیشنهاد: فرمتی که جهت درج پیشنهاد در وب سایت پیشنهادات توسط پیشنهاد دهنده استفاده می شود.
3/15- درخواست بررسی مجدد پیشنهاد: اقدامی که بر اساس توضیحات رد و عودت پیشنهاد از سوی کمیته نظام پیشنهاد ، با ذکر دلایل و ارائه مستندات از سوی پیشنهاد دهنده درخواست می شود.
3/16- جایزه ویژه پیشنهاددهندگان: پیشنهادهایی که دارای صرفه جویی مالی و یا ایجاد درآمد قابل توجه می باشند.
3/17- دبیر کمیته پیشنهادات: رابط بین پیشنهاد دهندگان و کارشناسان بررسی کننده و مجریان پیشنهاد می باشد.
3/18- کمیته نظام پیشنهادات : افرادی که به منظور بررسی پذیرش/رد پیشنهادات واصله از سوی پیشنهاد دهندگان
3/19- پیشنهادهای فردی و گروهی: پیشنهادهایی که تنها یک پیشنهاددهنده دارد پیشنهاد فردی و چنانچه بیش از یک نفر باشد پیشنهاد گروهی نامیده می شود
با دانلود این پکیج در ادامه موارد زیر را خواهید آموخت:
1/1- فرآیند اخذ پیشنهادات فردی و گروهی
4/2- فرآیند بررسی، ارزیابی پیشنهادات و امتیازدهی:
4/3- پیشنهادهای غیرقابل قبول:
4/4- شاخص های نظام پیشنهادات
6- فرم ها :
6/1- فرم دستی ارائه پیشنهاد.(کد فرم :).
6/2- جدول ارزیابی پیشنهاد.(کد فرم :).
8- پیوست ها :
8/1- نمودار گردش عملیات اجرای نظام پیشنهادات
8/2- جدول ضرایب پیشنهادات
8/3- جدول کد موضوع پیشنهادات
8/4- جدول شاخص های عملکرد نظام پیشنهادات
دانلود نرم افزار
1- نرم افزار سیستم پیشنهادات تحت اکسل
2*نرم افزار سیستم پیشنهادات تحت وب