1- هدف :
1/1- ایجاد موازنه میان خواسته ها و انتظارات و توجهات گروه های ذینفع و اتخاذ تصمیات مناسب از طریق شناسایی و تعریف ذینفعان شرکت
2- محدوده اعتبار:
1/2- این دستورالعمل در شركت …………. کاربرد دارد.
3- تعاریف و مفاهیم :
1/3- ذی نفعان: افراد و گروهها و سازمانهایی هستند که میتوانند روی چشم انداز و مأموریت یک بنگاه اقتصادی تأثیر بگذارند. همچنین دستاوردها و خروجیهای استراتژیک بنگاه، روی آنها تأثیر میگذارد. ضمناً میتوانند در زمینهی عملکرد بنگاه، انتظارها و ادعاهایی داشته باشند و این انتظارات را [به وسیلهی اهرمهای مختلفی که در اختیار دارند] اعمال کنند. این ذینفعان سازمانی منافع مشخصی از سازمان دارند و میتوانند بر عملکرد سازمان تاثیر گذاشته یا از آن تاثیر بپذیرند.
1/4- نیاز (Need): نیازها الزاماتی اساسی هستند که برای وجود و بقا ضروری و لازماند.
1/5- خواستهها (Wants) برای برآورده شدن نیازهای خاص هستند. خواستههای انسانی که از توانایی و تمایل به خرید ایجاد میشوند، نیازهای انسان نامحدود است. بنابراین، برای رفع نیازهای نامحدود، فرد تمایل به محصولات، خدمات و روشها مختلف دارد. به عبارت دیگر؛ تمایل به برآوردن نیازها، خواسته نامیده میشود
1/6- تقاضا (Demand): در صورت داشتن توانایی در تحقق خواسته ها، این خواستهها می تواند به تقاضا تبدیل میشوند.
1/7- نقشههای ذینفعان : نمایشی بصری و ترسیم از نحوه ارتباط و سطح نفوذ ذینفعان کلیدی و تصمیم گیر در سطوح کلان و خرد سازمان.
4- مفروضات و مسئولیت ها:
4/1- شرح فرآیند های شناسایی و تعریف ذینفعان.
4/1/1- اکتشاف و شناسایی ذینفعان
4/1/2- شناخت اولیه ذینفعان
4/1/3- تدوین نقشه ذینفعان سطح یک
4/1/4- شناسایی و شناخت دغدغه ها و نیازها و توجهات ذینفعان و ارتباطات آنها (ورود تحلیل محیط استراتژیک و ریسک و فرصت های سازمانی)
4/1/5- تحلیل و ارزش گذاری نیازها و دیدگاه های ذینفعان (view/ viewpoints )
4/1/6- تدوین مدل توصیفی دیدگاه ها
دستور العمل شناسایی و شناخت ذینفعان سازمانی